May 11, 2016

PAKEJ PERCUTIAN MURAH PULAU BESAR JOHOR , PULAU TENGAH DAN PULAU UJUNG

Hai there ?

It's been so long I didn't give any updates of my customers pictures. Alhamdulillah , Terima Kasih to those who willing to shared their pictures with me.


Let's take a journey in Pulau Besar. Pulau besar can be considered as private island where you can find the greatest tranquility and it is also one of the largest island in Johor.

Ohyeahhh, I am talking about the Pulau Besar not pulau rawa or pulau harimau. Please don't ask me about how was the pulau rawa and harimau. I shared it in my previous post. Please do READ it






PROMO PRICE TILL END OF THIS YEAR !

3 PULAU 1 HARGA (3 IN 1 ) / PACKAGE 3 IN 1

- FOOD: ( BREAKFAST/LUNCH/DINNER
- TOURIST GUIDE
-TRANSPORTATION FOR BOAT TRANSFER 
-ACCOMMODATION
RM230/PERHEAD

ONLY WHATAPPS : 013 3485171

CUSTOMER 1

CUSTOMER 2: JAUH DATANG DARI KUANTAN KE JOHOR. Thanks !!!



CUSTOMER 3: STUDENTS SEMUA.. HARGA PAKEJ KAMI MAMPU MILIK TAU 


NAK MERASA MACAM NI?? JOMMMM CPT BOOK  



Tourist guide will be there for you at jetty mersing. Please make sure you're on time as to avoid any delay for the boat transfer. Don't Worry , we use our own private boat and you group will be not mix with another group. We only got limited seats at one time. First come First serve.





CUSTOMER 4: JANGAN RISAU OKAY ! TOURIST GUIDE ALWAYS BE THERE FOR YOU WHILE YOU GO FOR SNORKELING. CUSTOMER SAFETY COMES FIRST.


Please contact me thru my private instagram @laureweng or @tree_poppy . or can 

whatapps me 013-3485171 for details. ( do not call ) I dont entertain any incoming calls 

Jan 19, 2016

Dragon Crest Mountain , Krabi Thailand ( Ngorn Nark, Thailand )

Hey there ? Finally i got time to post something here..


I went to Krabi, Thailand and the main reason it was because of Phi Phi Island. But for now let me share the most wonderful place where it located near to Tup Keak , Thailand.


Dragon Crest Mountain, Thailand also known as Ngorn Nark. Located near to Tup Keak Beach and Klong Muang Beach. So for those who loves to hike you can go to this mountain and put it in your list . Where is the location of Dragon Crest Mountain? I took my journey from Ao nang Beach and it was around 45 minutes from Ao nang Beach to this location as I traveled by motorcycle. If u guys are planning to go here from Krabi Town , I can assume the journey will be around 35 minutes. 








The jungle trails total is 3.7 km and the average time to reach at the peak and to going down was around 4 hours. But again, it depends on your fitness level. For those who are not really into hiking , the time taken probably different and sometimes it takes more than 5 hours. My advise is better you start to hike in the morning ( 9am-11am).



Read the notice before you hike. Do's and Don'ts


Read the map carefully and stick with your own group. Don't worry, along the journey there was a sign and follow the sign carefully.




It was easy at the beginning and after 20 minutes you can feel you calf muscles start to burn and it was a good feeling. For hikers and for those who has strong fitness level you can reach at the top within 2 hours without non-stop. There are signs along the way , so follow the signs properly and don’t lose your track



This picture was almost reached at the summit , another few hundred meters  and it was awesome to get an opportunity to be here..





I am dendrophile. a person who loves trees and forests. I love nature so much !



Look deep into nature and you will understand your life better. Study about nature and it will never fail you. 




How to go there? Read Below:



1. The jungle trails total 3.7 KM
2. 1853 feets above sea level
3. Located about 40 minutes if go by motorcycle from Ao Nang Beach
4. You can't find this place through waze neither google maps
5. Use manual map and try to waze klong muang beach/ tup keak beach as your landmark
6. For those who got very strong fitness level can finish it around 2 hours to climb without non stop . It might be around 3 to 4 hours for normal people
7. Overall it takes around 5 to 6 hours to climb and to going down. 
8. Have Fun !



Please take note that you won't find this place through google maps or waze. My advise it better to put Klong Muang Beach or Tup Keak Beach as landmark. I suggest you to ask people around there if you are not sure. I traveled by my own where i rent a motorcycle to go there. The cost to rent a scooter was around ( 200 baht which is equal to MYR20). 


Don't forget to follow my twitter and instagram @laureweng . You guys can DM me as well :)



kindly visit this post : http://lolitafinola.blogspot.com/2015/09/pakej-murah-pulau-besar-pulau-hujung.html



Nov 4, 2015

Little Pantry IOI Mall Puchong is totally out , tak sedap !

heyyyyy there ?

been heard about Little Pantry IOI Mall Puchong?


Here is my second visit to Little Pantry IOI MALL, and i swear i wont take any steps in this place
again. SERVICE was so  BAD as i need to raised my hand so many times in order to get my menu and order. FOOD?? i can cook better , at least i wont get "Nasi keras " and oily food . It was a long time ago i been there, maybe 2 years back. Then this year, i chose this place for birthday celebration..i always expecting that i would get what i should get as i pay for it.


I ordered nasi lemak, pasta, stuffed chicken mushroom , grill fish , watermelon juice , mocha ,..
semua nya hancur ! i wasted my money . i never complaint like this before as im not too fussy, but you spent more that 200myr for these. such a waste. nasi lemak nasi keras sambal hangit , stuffed chicken mushroom tak nampak mana yg mushroom dia dengan ayam potong dadu, watermelon juice letak pewarna kot sampai rasa pahit kt tekak. pasta masam !Pasta Masam ! but i just snap these 2 pic..



let me share two pictures .. here we go


ready to eat an oily pasta with a little bit rasa masam ! not fresh at all

I tried to hancur kan ayam ni, as i want to know how much mushroom should be inside there. mengecewakan..





P/S: Dont just taste by it price, sometimes Pasar Malam food could be better. oyahhhhhh.. maybe staffs required a lot of training.. byeeeeeeeeee

Oct 6, 2015

Pemotongan Pembayaran balik Pinjaman Yayasan Selangor

HALOWWWWWWWWW !



Setiap pinjaman atau biasiswa zaman sekarang ni kalau korang tak perform 3.5 memang korang kena bayar balik kan.. so kalau nak hidup tu senang, maintain lah cgpa 3.5 tu jer.. hidup aku , satu jer. aku xnak susah kan diri nak bayar apa apa.. so aku dh set mind nak perform and tak nak bayar balik. huhuhu


Alhamdulillah, by age 23 aku dah buat master dekat Universiti Putra Malaysia. Aku akan habis by end of this year 2015. Now struggling nak siap kan thesis. kalau tak aku tak kan grad and Mara cover aku sampai last sem ni je. Kalau x perform. kau survive lah guna duit sendiri. Tapi Mara, jgn risau.. I will finish on time :) Dont Worry



okay berbalik pada tajuk kt atas tu kan.. Macam ni.. setahu aku kadar yang staff  yayasan selangor tu bagi tahu ..



  • 2.5 >>> akan ada pemotongan sedikit
  • 3.5 - 3. 8 >>> 50% 
  • 3.85 >>> tak payah bayar 
( Pemotongan maksud nya kalau pinjam RM10000, bayar balik RM5000 je. Tapi aku rasa kalau 3.75 tu akan lebih dr 50%.. Sebab aku punya bayaran bayar balik sikit sgt.. aku tak dpt lah 3.85 tu. tp 3.76 rasa nya dah lebih dr 50% pemotongan ) 





dah tu jer... byeeeeeeeeeeeee , boleh click dekat sini untuk tahu details.


Hadiah Anak Selangor

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html


Cara-Cara Memohon

http://lolitafinola.blogspot.my/2015/10/cara-cara-memohon-pinjaman-yayasan.html





please do dm my IG @LAUREWENG for fast reply. I can guide uollsss , Dont  worry

Cara Cara Memohon Pinjaman Yayasan Selangor / Biasiswa Yayasan Selangor

Hai adik adik !

meh nak cerita pasal Pinjaman Yayasan Selangor? benda ni utk anak selangor yg menetap di selangor tau. setiap negeri ada pinjaman ni okay.. untuk student diploma and degree tau !


Langkah Pertama !






                        cara cara nak apply ?

link ni :       http://tkwbns.selangor.gov.my/





1) Kelayakan?

Apa benda tu? okay jawapan dia senang. kalau awak anak jati selangor, tak kisah antara salah sorang mak ayah anak jati selangor awak boleh apply pinjaman ni.

  • Pemohon lahir di Negeri Selangor; atau
  • Ibu atau bapa lahir di Negeri Selangor; atau
  • Pemohon telah bermastautin lebih dari lima (5) tahun di Negeri Selangor dengan pengesahan daripada ADUN/ Penghulu/ Pengerusi JKKK/ Ketua Kampung.



2) Interview?

Yes , memang ada. ni bukan PTPTN okay. dia akan panggil korang pergi ke bangunan yayasan selangor dekat shah alam . Pasti kan borang lengkap.  



3) Apa Yang penting waktu nak bawak pergi interview?

baca list yg disediakan, mati kan setem !! mati kan setem. 

jangan lupa dapatkan sah dr ketua kampung, penghulu dan pengawai A


4) Apa yang jadi kalau tak bawak semua tu?

kena pergi balik lengkap kan atau boleh di reject permohonan.



5)  Pemohon BUKAN PELAJAR TAHUN AKHIR PENGAJIAN/ diberi tempoh pelanjutan pengajian.


6) make sure result diploma atas 2.5 cgpa kalau  nak apply utk degree !





Aku dh dekat setahun lebih habis degree, alhamdulillah kalau korang perform betul betul korang takyah bayar balik.. hehehe . Macam aku, aku rasa senang.. sekarang sibuk nak habis kan thesis utk master ni.. aku suggest kan korang apply lah.. adik adik kt luar sana tu.. apply je.. then perform. if cgpa 3.8 dah boleh convert biasiswa.. so nk senang belajar lah btl2.. 






Nak apply hadiah sumbangan yayasan anak selangor boleh click sini , free dapat RM1000. So anak selangor? apply lah apa lagi.

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html







Sep 30, 2015

PADANG PASIR MELAKA , PANTAI KLEBANG . Tips ke padang pasir melaka




HAI THERE !

dah lama dah aku pergi sini, tapi saja nk update lah .. sebab aku pernah belajar dekat Uitm Melaka, 2 tahun habis masa untk degree kt sana.. penat lah berjalan and frankly speaking.. aku suka Melaka.. 



Padang Pasir. Melaka..

okay ni bukan gurun sahara, ni lebihan tanah dari contrrusaction tau..


tips : jangan parking kereta dekat sangat, better jalan jauh sikit. kalau kereta tu bukan 4WD kau jangan angan angan nak parking dekat dgn tempat ni.. kalau tak habis tayar kau terjunam.. melopong lah lepas tu.

location : pantai klebang, dekat dekat dgn kedai makan yang bus lama banyak2 tu..
location : waze ( padang pasir melaka ) confirm jumpa. 

dah xyah pening pening lagi. jom lah gerak g sana.. 







okay byeeeeeeeeeeeeeeeee.. jumpa lagi 

#padangpasirmelaka 

gambar banyak dekat my ig @laureweng.. 

PAKEJ MURAH PULAU BESAR , PULAU HUJUNG , PULAU TENGAH , MERSING JOHOR.

Hai there.



READ THIS LINK >> http://lolitafinola.blogspot.com/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html


just nak update more pictures for those yang keep asking where is the pictures of pulau besar, pulau tengah dan pulau hujung.

okay please baca details and can whtapp me for further details okay ! ehh jap atau boleh follow ig @laureweng or tree poppy shop and boleh cari i dekat twitter @laureweng 



PAKEJ RM 220 2H1M
 PROMO PRICE TILL END OF THIS YEAR !

3 PULAU 1 HARGA (3 IN 1 ) GITUUUUU
- MAKAN
- TOURIST GUIDE
-TRANSPORTATION SEPANJANG DI PULAU 
-ACCOMMODATION
- BANYAK LG INDLUDE BOLEH CONTACT ME DIRECTLY 




 tadaaaaaaaaaaa.... chalet berdepan dengan pantai,, jalan 30 langkah je okay ! air pun jernih, so xyah swim jauh jauh

 kat sini boleh fishing ! kalau nak boleh bawak alatan memancing 


 island couture.. ni tempat peniggalan rancangan survivors kalau korang ingat lah reality show tu.. kami bawak awak ke sini if amek pakej ni.. jgn risau, harga murah dapat pergi banyak tempat.. 






 xyah nak guna gro pro or whatsoever cam. air memang jernih,. snap je dr atas memang nampk lah coral semua.. emmmmmmmmmm cantikkkkkkkkk



 okay ni salah satu port untuk snorkeling tau.. so terjun terus je.. sumpah cantik.. air dia 'ya 'allah xtau nak cakap.. memang terbaikkkk




okay ni customers i yang pernah pergi sini.. saja i update. takut nanti uoolls cakap tak ley percaya pulak. btw boleh follow instagram @laureweng and direct msg i dekat situ .. fast reply dont worry.

opssssssssssss lagi satu.. kalau nak amek pakej tu hati hati ye.. ada yang bagi mcm2, tp end up korang makan lauk entah apa apa dia bagi.. kat sini kami mengutamakan makanan dan tourist guide.. sebab tu sekali trip ada dua orang yang akan jaga korang.. sebab keselamatan anda is our priority .. makan jangan risau.. kau makan lah sampai muntah.. makan kenyang2 , memang xkn lapar.. 

biasa nya makanan tu kami akan sedaya upaya siap kan ada ayam and seafood.. of course lah makan nasi , tapi lauk gempakkk. jgn risau bab makan tau..



READ THIS LINK

http://lolitafinola.blogspot.my/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html










Salam Sejahtera ! ONLY WHATAPPS ME FOR THIS PAKEJ. ONLY THIS PAKEJ OKAY !


  • Sila whatapps untuk details pulau besar, pulau tengah and pulau hujung.
  • Jangan tanya benda yang dah saya explain kat dalam blog
  • pakej full siap SEMUA
  • INCLUDE: Accommodation , transportation which is speedboat , food , tourist guide , full tour pakej )
  • For full itinerary i can send through what apps.
  • RM220 2 DAYS 1 NIGHT
  • Please jangan whatapps tanya benda yang merepek . 
  • bye bye























p/s boleh click JOM BERCUTI utk tengok post lain..

do contact me ye.. dekat twitter  or IG..



BYEEEEEEEEEEE

PAKEJ MURAH PULAU PULAU.. HARGA KASIH SAYANG UTK TAHUN 2015

sapa sapa yang berminat, Can contact me and whtapp me okay .. Harga 2 Hari 1 Malam RM220 FULL PACKAGE INCLUDE ACCOMMODATION