Mar 9, 2013

Permohonan Hadiah Pengajian Tinggi Selangor RM1000




Hadiah Pengajian Tinggi Percuma bernilai RM1000 ?


Ramai yang tahu tapi adik-adik kita nie ramai lagi yang x tahu kan.. so ada peluang grab lah kan..

mula-mula nak masuk University or College..atau apa2 sahaja ipta or ipts mesti korang pening mcm mana lah "aku nk dpt duit kan ? "

kalau Anak jati selangor boleh lah dapat Hadiah pengajian tinggi IPT yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Selangor. Nampak tak kat situ betapa bertuah nya korang ? so bersyukur lah yer..


Hadiah Pengajian Tinggi Kerajaan Negeri Selangor
Macam mana nak apply ? 


1) click    >>>>   http://hpipt.selangor.gov.my

2) DAFTAR permohonan atau click muat turun borang

PASTIKAN ..!


3) Salinan ic korang ,mak ayah punya,slip gaji..bukti surat pengesahan dari Universiti atau surat tawaran belajar bagi memboleh kan korang dapat duit tu..

4) Segala apa-apa salinan IC,slip gaji, Surat tawaran atau pun surat pengesahan belajar perlu di sahkan oleh  pegawai Professional A ( guru besar, penolong kanan HEP or Hea ) 

4) Cop sah Ketua Kampung or Penghulu untuk membuktikan korang ni anak "jati " Selangor..
Kalau ada yang ibu korang suri rumah kena lah buat surat rasmi mengesahkan dia tak kerja sebab mana nk dtg slip gaji and surat tu pun kena di sah kan atau di cop rasmi.. ;)

5) dah siap pos kan atau hantar direct.. tapi i prefer hantar direct cepat sikit ..

6) dalam masa 3 BULAN korang akan dapat RM1000 Percuma.. haha

make sure segala salinan di sahkan dan di tandatangani oleh Pihak-pihak yang betul.. ade yang perlu Penghulu atau ketua kampung, dan ada juga yang kena Pegawai Professional A ( Cth : Guru Besar,Penolong Kanan HEA)


senang je kan... bye assalamualaikum.. ( ^__ ^ )"

20 comments:

  1. bila dah dapat rm1000., mesti benda bukan² yg dibelinya., hahahaha..

    ReplyDelete
  2. untung laaa . tp kedah xmcm tuh :)

    jum komen http://ainilcintahadi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeke.. lain negeri lain plak yer...
      ;0

      Delete
  3. mmg dpt 3 bulan after permohonan ite lulus ke?

    ReplyDelete
  4. kalau ada yang silap isi nak buat macam mana ye? contohnya silap isi nama bandar atau daerah..dimaafkan atau kita boleh liquid sebelum pos borang tu?

    ReplyDelete
  5. Nak bagipon dah mcm2 syarat itu ini....payahhh...xperlah kalo tak dapat pun...ambik ptpn lagi senang..takyah nak tgu 3 bulan baru dapat...hadoiihhh...nak bagi tapu macam taknak bagi...

    ReplyDelete
  6. slm.kalu dah habis belajar ijazah? master dapat mohon x?

    ReplyDelete
  7. acaner na taw dapat ke idak.. na kene cek on9 ka..? tolong sat.. 3 bula dah ni

    ReplyDelete
  8. Saya dah lama tunggu ni dah msuk 3 bulan tapi still x dpt apa2 berita. Haritu ada jgak call dia kata check status kt web dia but still dlm proses... sampai bila agaknya dlm proses -.-"

    ReplyDelete
  9. Duduk selangor kl ni rm6000 baru selesa jadi jgnlah rendah sgt pendapatan baru bagi bantuan..gaji rm4000 pun blom tau dapat bayar rumah kereta api air blom lagi mkn minum..kerajaan sgor patut naikkan ke rm5000 / 6000 pendapatannya..Kerajaan negeri sgt berkemampuan...Jadilah spt Turki...

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. application untuk master boleh ke?

    ReplyDelete
  12. hpipt@selangor.gov.my
    Betul ke email utk hpipt ni?

    ReplyDelete
  13. HI THERE < I seldom to read any comments here. just dm, me thru my ig : @laureweng . i ll try to reply asap. see you

    ReplyDelete
  14. Nak tnya kalu kita lahir wilayah tpi duduk selangor sejak lari smpi skrng blh mohon ke..?? minta pencerahan

    ReplyDelete
  15. nak tanya, mana nak boang pengesahan ipt ni ye ?

    ReplyDelete
  16. Tumpang tanya, kalau nak hntar direct kena hantar di mana ye?

    ReplyDelete