Apr 17, 2013

TIPS SCORE TEST AND SCORE FINAL ..

Assalamualaikum..

OK.. ITU NORMAL bila student dia mesti study last minit..? KAN3
memandangkan dah lama jugak aku jadi student.. dari diploma dh 3 tahun and skrg buat degree dah nak dekat setahun nie.. aku dapat rasa dan amat betul SCORE TEST ,FINAL RESULT BOMBASTIC..!

BETUL tak tipu....Kalau time diploma dulu kan kite sibuk score 40% test include assignment and 60% final examination.. sekarang nie degree 50% final 50% test and assignment..

1) SCORE TEST
2) ASSIGNMENT BUAT ON TIME
3)PRESENTATION BOMBASTIC (Kalau boleh fluently speaking)
4) KELAS JANGAN DATANG LAMBAT (SUSAH DPT EXTRA MARKS NANTI)
5) FINAL EXAM STUDY (BUKAK PAST YEARS )


Tak susah jadi student,aku pun sibuk buat kerja..tapi aku sentiasa ada social life aku sendiri.. tak salah klu nak (HUHAHUHA) Sana dan sini.. asalkan masih jaga adab pergaulan dan paling penting ingat awak tu student dan masih di bawah tanggungan ibu dan ayah yer..

jadi makanya di sini.. jadi lah student yang berwibawa ...acecehhhhhhh
always get ur life and have ur social life... tak payah lah 24 hours ngadap buku... meninggal lah cite die kan

Alhamdulillah.. aku bersyukur dengan result aku sepanjang aku buat diploma dan degree nie..
dan skrg nie aku pun dah semester 4 in degree.. tinggal lagi dua semester.. Insyaallah tangga kejayaan itu akan ada bila ada nya usaha.. SO CARI TANGGA TU BIAR JUMPA OK... !




#BIAR ORANG NAMPAK KITA BODOH,TAPI KITE TAHU CGPA KITE BERAPA.. ;)





THIS IS SUNNY..I LOVE SUNNY..HE'S UNABLE TO SPEAK SEBAB DIE TAK BERNYAWA..HUA3X

Apr 14, 2013

KOS RAWATAN CABUT GIGI BONGSU #Tujuan Untuk memakai Braces

kenapa nak cabut gigi bongsu nie ?
sakit ke nak cabut ?
doktot bius berapa kali ?


aku cabut gigi bongsu ni sebab aku nak pakai braces,doktor kata GIGI BONGSU aku nie kena cabut sebab akan menganggu keadaan gigi yang lain bila nk pakai braces..

lagi satu, gigi bongsu aku ni tak keluar habis tau.. every 3 or 4 months SI GIGI BONGSU ini akan membengkak dan bernanah.. dan setelah setahun setengah aku menanggung sakit, kebetulan aku nak pakai Braces..lalu jalan terakhir adalah cabut gigi Bongsu utk memakai braces.






BERAPA KOS CABUT GIGI BONGSU ? @ BERAPA DUIT KENA... HAHA ;)

JANGAN LUPA.. !  SURVEY KLINIK GIGI dahulu yer.. biasa nya range klinik nie tak lari dari RM500 ke RM800.. aku mula-mula tu survey klinik A nie.. Mahal sangat Sampai RM700 die nak charge..and aku tak confident..

akhir nya aku jumpa:

KLINIK UH LAW DI BANDAR PUTERI PUCHONG ( 03-80685442 )
NO27-1 JLN PUTERI 2/1 BDR PUTERI PUCHONG 47100.

kos cabut Gigi BONGSU nie baru lah RM500.. campur Braces yang akan di Pakai tak lama lagi semua nya dalam RM5,500.

Kira nya Cabut sebatang gigi bongsu RM500 yer..

Rawatan yang aku dapat : OK AKU SIHAT,DAN TAK SAKIT.. ALHAMDULILLAH TAK DEMAM PUN LEPAS CABUT.. BERSYUKUR SANGAT.. Lagi satu doktor bagi ubat mcm2.. antibiotik je dua jenis.. krim antiseptic utk gusi lagi..n Blahhhh2x.. byk jugak ubat aku kena makan..


tunggu next post okeyh..