Nov 4, 2015

Little Pantry IOI Mall Puchong is totally out , tak sedap !

heyyyyy there ?

been heard about Little Pantry IOI Mall Puchong?


Here is my second visit to Little Pantry IOI MALL, and i swear i wont take any steps in this place
again. SERVICE was so  BAD as i need to raised my hand so many times in order to get my menu and order. FOOD?? i can cook better , at least i wont get "Nasi keras " and oily food . It was a long time ago i been there, maybe 2 years back. Then this year, i chose this place for birthday celebration..i always expecting that i would get what i should get as i pay for it.


I ordered nasi lemak, pasta, stuffed chicken mushroom , grill fish , watermelon juice , mocha ,..
semua nya hancur ! i wasted my money . i never complaint like this before as im not too fussy, but you spent more that 200myr for these. such a waste. nasi lemak nasi keras sambal hangit , stuffed chicken mushroom tak nampak mana yg mushroom dia dengan ayam potong dadu, watermelon juice letak pewarna kot sampai rasa pahit kt tekak. pasta masam !Pasta Masam ! but i just snap these 2 pic..



let me share two pictures .. here we go


ready to eat an oily pasta with a little bit rasa masam ! not fresh at all

I tried to hancur kan ayam ni, as i want to know how much mushroom should be inside there. mengecewakan..





P/S: Dont just taste by it price, sometimes Pasar Malam food could be better. oyahhhhhh.. maybe staffs required a lot of training.. byeeeeeeeeee

Oct 6, 2015

Pemotongan Pembayaran balik Pinjaman Yayasan Selangor

HALOWWWWWWWWW !



Setiap pinjaman atau biasiswa zaman sekarang ni kalau korang tak perform 3.5 memang korang kena bayar balik kan.. so kalau nak hidup tu senang, maintain lah cgpa 3.5 tu jer.. hidup aku , satu jer. aku xnak susah kan diri nak bayar apa apa.. so aku dh set mind nak perform and tak nak bayar balik. huhuhu


Alhamdulillah, by age 23 aku dah buat master dekat Universiti Putra Malaysia. Aku akan habis by end of this year 2015. Now struggling nak siap kan thesis. kalau tak aku tak kan grad and Mara cover aku sampai last sem ni je. Kalau x perform. kau survive lah guna duit sendiri. Tapi Mara, jgn risau.. I will finish on time :) Dont Worry



okay berbalik pada tajuk kt atas tu kan.. Macam ni.. setahu aku kadar yang staff  yayasan selangor tu bagi tahu ..



  • 2.5 >>> akan ada pemotongan sedikit
  • 3.5 - 3. 8 >>> 50% 
  • 3.85 >>> tak payah bayar 
( Pemotongan maksud nya kalau pinjam RM10000, bayar balik RM5000 je. Tapi aku rasa kalau 3.75 tu akan lebih dr 50%.. Sebab aku punya bayaran bayar balik sikit sgt.. aku tak dpt lah 3.85 tu. tp 3.76 rasa nya dah lebih dr 50% pemotongan ) 





dah tu jer... byeeeeeeeeeeeee , boleh click dekat sini untuk tahu details.


Hadiah Anak Selangor

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html


Cara-Cara Memohon

http://lolitafinola.blogspot.my/2015/10/cara-cara-memohon-pinjaman-yayasan.html





please do dm my IG @LAUREWENG for fast reply. I can guide uollsss , Dont  worry

Cara Cara Memohon Pinjaman Yayasan Selangor / Biasiswa Yayasan Selangor

Hai adik adik !

meh nak cerita pasal Pinjaman Yayasan Selangor? benda ni utk anak selangor yg menetap di selangor tau. setiap negeri ada pinjaman ni okay.. untuk student diploma and degree tau !


Langkah Pertama !






                        cara cara nak apply ?

link ni :       http://tkwbns.selangor.gov.my/





1) Kelayakan?

Apa benda tu? okay jawapan dia senang. kalau awak anak jati selangor, tak kisah antara salah sorang mak ayah anak jati selangor awak boleh apply pinjaman ni.

  • Pemohon lahir di Negeri Selangor; atau
  • Ibu atau bapa lahir di Negeri Selangor; atau
  • Pemohon telah bermastautin lebih dari lima (5) tahun di Negeri Selangor dengan pengesahan daripada ADUN/ Penghulu/ Pengerusi JKKK/ Ketua Kampung.



2) Interview?

Yes , memang ada. ni bukan PTPTN okay. dia akan panggil korang pergi ke bangunan yayasan selangor dekat shah alam . Pasti kan borang lengkap.  



3) Apa Yang penting waktu nak bawak pergi interview?

baca list yg disediakan, mati kan setem !! mati kan setem. 

jangan lupa dapatkan sah dr ketua kampung, penghulu dan pengawai A


4) Apa yang jadi kalau tak bawak semua tu?

kena pergi balik lengkap kan atau boleh di reject permohonan.



5)  Pemohon BUKAN PELAJAR TAHUN AKHIR PENGAJIAN/ diberi tempoh pelanjutan pengajian.


6) make sure result diploma atas 2.5 cgpa kalau  nak apply utk degree !





Aku dh dekat setahun lebih habis degree, alhamdulillah kalau korang perform betul betul korang takyah bayar balik.. hehehe . Macam aku, aku rasa senang.. sekarang sibuk nak habis kan thesis utk master ni.. aku suggest kan korang apply lah.. adik adik kt luar sana tu.. apply je.. then perform. if cgpa 3.8 dah boleh convert biasiswa.. so nk senang belajar lah btl2.. 






Nak apply hadiah sumbangan yayasan anak selangor boleh click sini , free dapat RM1000. So anak selangor? apply lah apa lagi.

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html







Sep 30, 2015

PADANG PASIR MELAKA , PANTAI KLEBANG . Tips ke padang pasir melaka




HAI THERE !

dah lama dah aku pergi sini, tapi saja nk update lah .. sebab aku pernah belajar dekat Uitm Melaka, 2 tahun habis masa untk degree kt sana.. penat lah berjalan and frankly speaking.. aku suka Melaka.. 



Padang Pasir. Melaka..

okay ni bukan gurun sahara, ni lebihan tanah dari contrrusaction tau..


tips : jangan parking kereta dekat sangat, better jalan jauh sikit. kalau kereta tu bukan 4WD kau jangan angan angan nak parking dekat dgn tempat ni.. kalau tak habis tayar kau terjunam.. melopong lah lepas tu.

location : pantai klebang, dekat dekat dgn kedai makan yang bus lama banyak2 tu..
location : waze ( padang pasir melaka ) confirm jumpa. 

dah xyah pening pening lagi. jom lah gerak g sana.. 







okay byeeeeeeeeeeeeeeeee.. jumpa lagi 

#padangpasirmelaka 

gambar banyak dekat my ig @laureweng.. 

PAKEJ MURAH PULAU BESAR , PULAU HUJUNG , PULAU TENGAH , MERSING JOHOR.

Hai there.



READ THIS LINK >> http://lolitafinola.blogspot.com/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html


just nak update more pictures for those yang keep asking where is the pictures of pulau besar, pulau tengah dan pulau hujung.

okay please baca details and can whtapp me for further details okay ! ehh jap atau boleh follow ig @laureweng or tree poppy shop and boleh cari i dekat twitter @laureweng 



PAKEJ RM 220 2H1M
 PROMO PRICE TILL END OF THIS YEAR !

3 PULAU 1 HARGA (3 IN 1 ) GITUUUUU
- MAKAN
- TOURIST GUIDE
-TRANSPORTATION SEPANJANG DI PULAU 
-ACCOMMODATION
- BANYAK LG INDLUDE BOLEH CONTACT ME DIRECTLY 




 tadaaaaaaaaaaa.... chalet berdepan dengan pantai,, jalan 30 langkah je okay ! air pun jernih, so xyah swim jauh jauh

 kat sini boleh fishing ! kalau nak boleh bawak alatan memancing 


 island couture.. ni tempat peniggalan rancangan survivors kalau korang ingat lah reality show tu.. kami bawak awak ke sini if amek pakej ni.. jgn risau, harga murah dapat pergi banyak tempat.. 






 xyah nak guna gro pro or whatsoever cam. air memang jernih,. snap je dr atas memang nampk lah coral semua.. emmmmmmmmmm cantikkkkkkkkk



 okay ni salah satu port untuk snorkeling tau.. so terjun terus je.. sumpah cantik.. air dia 'ya 'allah xtau nak cakap.. memang terbaikkkk




okay ni customers i yang pernah pergi sini.. saja i update. takut nanti uoolls cakap tak ley percaya pulak. btw boleh follow instagram @laureweng and direct msg i dekat situ .. fast reply dont worry.

opssssssssssss lagi satu.. kalau nak amek pakej tu hati hati ye.. ada yang bagi mcm2, tp end up korang makan lauk entah apa apa dia bagi.. kat sini kami mengutamakan makanan dan tourist guide.. sebab tu sekali trip ada dua orang yang akan jaga korang.. sebab keselamatan anda is our priority .. makan jangan risau.. kau makan lah sampai muntah.. makan kenyang2 , memang xkn lapar.. 

biasa nya makanan tu kami akan sedaya upaya siap kan ada ayam and seafood.. of course lah makan nasi , tapi lauk gempakkk. jgn risau bab makan tau..



READ THIS LINK

http://lolitafinola.blogspot.my/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html










Salam Sejahtera ! ONLY WHATAPPS ME FOR THIS PAKEJ. ONLY THIS PAKEJ OKAY !


  • Sila whatapps untuk details pulau besar, pulau tengah and pulau hujung.
  • Jangan tanya benda yang dah saya explain kat dalam blog
  • pakej full siap SEMUA
  • INCLUDE: Accommodation , transportation which is speedboat , food , tourist guide , full tour pakej )
  • For full itinerary i can send through what apps.
  • RM220 2 DAYS 1 NIGHT
  • Please jangan whatapps tanya benda yang merepek . 
  • bye bye























p/s boleh click JOM BERCUTI utk tengok post lain..

do contact me ye.. dekat twitter  or IG..



BYEEEEEEEEEEE

PAKEJ MURAH PULAU PULAU.. HARGA KASIH SAYANG UTK TAHUN 2015

sapa sapa yang berminat, Can contact me and whtapp me okay .. Harga 2 Hari 1 Malam RM220 FULL PACKAGE INCLUDE ACCOMMODATION 



Sep 8, 2015

TRIP ke Pulau Harimau , Pulau Rawa , Pulau Besar , MERSING JOHOR

Hai all?? 


Take note: 

1) I do posted pictures when I was in Pulau Harimau and Pulau Rawa. I'm sharing it because I wanna share my own experiences when I was there.

2) I "ONLY" offer another trip in Johor which consists of ( Pulau Besar, Pulau Tengah and Pulau Ujong)



DETAILS GO TO THIS LINK:

http://lolitafinola.blogspot.my/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html




                      Post kali ni nk cerita pasal Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa !




kt mana???? okay pulau ni dekat johor. kalau nak pergi kena naik boat dr jeti mersing. so tiket masuk jeti ( taman laut : RM5) , then sampai jeti ada yang akan pick korang dr jeti tu, tapi tu kena ikut pakej apa yang korang amek.. 


Salam Sejahtera ! ONLY WHATAPPS ME FOR THIS PAKEJ. ONLY THIS PAKEJ OKAY

Kepada pembaca :


    • Sila whatapps untuk details pulau besar, pulau tengah and pulau hujung SAHAJA !
    • NO CALLS 
    • Jangan tanya benda yang dah saya explain kat dalam blog
    • pakej full siap SEMUA
    • INCLUDE: Accommodation , transportation which is speedboat , food , tourist guide , full tour pakej )
    • For full itinerary i can send through what apps.
    • RM220 2 DAYS 1 NIGHT




So pakej terserah lah pada korang. Entry ni aku nak cerita pasal pulau yang ada dekat johor. siapa sangka johor tu ada tempat cantik. jujur cakap, aku lagi suka pulau ni dari pulau perhentian and pulau payar .. pulau ni memang tak ramai orang dan paling penting kau rasa aman je hidup dekat situ sebab penduduk tak ramai..


kalau korang nak pergi boleh whatapp ke 013- 3485171, the details aku akan cerita..


first day.. kita pergi tengok pulau rawa


1) Pulau Rawa  

                                                 SAYA TAK BUAT PAKEJ PULAU RAWA ! 

Again don't ask me about Rawa Island. I posted this just because i want to share my experience and it was a good place. It quite expensive to stay in this island. Cost for one Night stay around Myr 1600. But u guys should try :) 

Biasa nya harga pakej dekat pulau rawa ni untuk 3 hari 2 malam , start from RM1850- rm2500

Tapi kalau rasa rasa nak budget korang tak yah stay pulau rawa.. kenapa rawa mahal?? Pulau Rawa ni mahal sebab dia private island.. kalau korang betul betul nak pergi kena lah kumpul duit lebih sikit tau.. hahahaha











Rawa Island memang salah satu pulau yang paling terkenal di antara kumpulan pulau lain di Johor Marine Park,  so wajib pergi and jejak kaki kat sini.. 



2) Pulau Harimau 



Day 2:









Kalau dah naik separuh tangga tu, tengok view dari atas. memang win lah ! Pulau harimau ni tersangat cantik...







OKAY  ! yang ni aku saja share gambar aku., kalau korang rasa nak pergi boleh email or whtapp tau ! Pulau Harimau, Johor.. jangan cakap tak cantik lah,, kalau korang mmg suka sceneries. angguk kepala je lah,tempat ni mmg cantik..





siapa minat hiking? boleh terus panjat bukit kat pulau harimau ni.. kalau nk sedap, bawak sport shoes, ( keselamatan penting tau)







okay ni kat atas bukit pulau harimau tu.. cantik giler.......... arghhhhh stress tengok cantik cantik ni..


Too sad, currently Pulau Harimau not available for any visitors






3) Pulau Besar.. org melaka kata pulau besauuuuuu 








here we go... pulau besar ni not bad.. masih cantik.. kat pulau ni dlm 4 family je ada.. sunyi n best.. tp jgn risau keselamatan terjamin okay..




kalau korang ingat show nama " survivors " haaaaaaaaaaaaaaaa tadaaaaaaaa.. ni salah satu port dorang.. tp tinggal bekas je lah.. ni dekat pulau besar.. kalau nak jalan kaki ke dalam hutan ni dalam 4km dr chalet tu.. penat mmg penat, tapi kau akan rasa puas.. sebab dpt tengok peninggalan bekas bekas mcm ni..









ni last ! dah puas snorkeling kat mcm2 pulau.. last kita ke pulau besar..



kalau nak murah boleh whtapp ke 013 3485171 

Pakej 3 IN 1 ( Pulau Besar , Pulau hujong dan Pulau tengah) RM220 in year 2015

PAKEJ MURAH HANYA RM220 FULL BOARD OKAY ! TEMPAT TIDO MAKAN SEMUA TAU :)



PAKEJ TERBARU , EH KITA BAWAK PERGI PULAU TENGAH , HUJUNG DAN BESAR 
(3 IN 1) PAKEJ  FULL PAKEJ.




PLEASE jgn tanya pasal pulau harimau,sebab tu dah tutup. currently our pakej RM220 3 IN 1 PERGI 3 BUAH PULAU.. 




P/S: Baca dulu sebelum tanya and whtapps. harap maklum ! please click "JOM BERCUTI" on right above and read another post . hope you can READ AND THEN ASK ! THANKS